- Gürler Özdemir
- Genel
- 04 Kasım 2020
- No Comments
Su Deposu Temizliği
Su deposu temizliği uzmanlık gerektiren bir iştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çok tehlikeli olarak sınıflandırmıştır. Hizmeti sunarken öncelikli kriterlerimiz “İş Güvenliği” ve “Halk Sağlığı”dır.
Randevu kaydının oluşturulması, ihtiyaçların belirlenmesi, temizlik sonrası destekler bina yönetiminin ve teknik personelinin sorun yaşamaması temizlik ekibi kadar önemli, ofis iş ve kalite birimince sağlanır.
Ofis yöneticileri, teknik personeli yönlendirir. Aşama aşama deponun boşaltılmasını randevu günü temizlikle ilgili çıkabilecek problemlerin tespiti ve önlenmesini sağlar. Hizmet personelimiz, Serviz Formu ile işi kontrol ederek bina sorumlusuna teslim eder. Randevu günü boş olan depoya personelimiz tek kullanımlık tulum ve sadece depo içerisinde kullanılan koruyucu donanım ile girer. Müşteri talebine göre (Altı aydan uzun süre temizlenmeyen depolarda) oluşan kir tabakasına etkin kimyasal ürünle temizlik yapar. 110-/130 Bar su jetiyle su deposu derinlemesine yıkanır. Biriken su dalgıç pompa, vakum makinaları ile dışarı alınır. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünle dezenfeksiyonu yapılır. Temizlenmiş ve dezenfekte edilmiş su deposu müşterinin beğenisine sunulur. Hizmetimiz %100 memnuniyet garantilidir. Herhangi bir nedenle müşteri hoşnutsuzluğu durumunda ücret talep edilmez. Alınan kapora veya ücret koşulsuz iade edilir..
Su Deposu Temizliği Öncesi Yapılması Gerekenler
Depodaki su kalitesine güveniyorsanız hidroforun su emdiği seviyenin yirmi cm üstüne kadar kullanınız. Bu işlemi yapabilmek için bina girişindeki ASKİ ana vanasını ve deponuzun dolum vanasını kapatmalısınız.
Depodaki suya güvenmiyorsanız depo altındaki boşaltma vanasını açarak suyu gidere boşaltınız.
Yukarıdaki işlemler deponuzun temizlik randevu gününe denk getirilmelidir.
Depodaki suyun erken bitmesi halinde üst katlara hidrofor çalışmadan su çıkmıyorsa deponuza randevu gününe yetecek kadar su veriniz.
Bina sakinlerini su deponuzun temizleneceği, gereken önlemi almaları husunda apartman girişine asılan bilgilendirici bir yazıyla uyarabilirsiniz.
Su Deposu Neden Kirlenir ? Nasıl Temizlenir
Su depoları,su şebekeden taşınırken,binanızda olumsuz şartlardan,dezenfeksiyon yan ürünlerinden, depo içi kaplamalardan,su içindeki demir, mangan, kireç gibi kimyasalardan zamanla kirlenir.
Şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanılıyorsa bu kirlenme çok daha hızlı olacaktır.Temizlik esnasında uygun kuvvette su jeti kullanılmalıdır. mangan ,demir ,yosun ,kireç gibi kimyasal kirlilik tabakasına yol açan tabakaları çözen su deposu temizliği için üretilmiş ürünlerin kullanılması sağlıklı sonuç verir.Ekip ve ekipmanın hijyeni,tulumların kullan at türü olması maske bone çizme temizliği önemlidir.
Çevre temizliğine önem verilmeli iş bitiminde depo kullanıcılarına doğru kullanım kılavuzu,gelecek dezenfekte tarihi,tesisat,deponun genel durumu,hakkında yazılı bilgi verilmelidir.
Su Deposunu Hangi Sıklıkla Temizletmeliyiz ?
Su depolarının bulunduğu konum ve kullanım amacına göre; taşıma(tankerle getirilen), şebeke, arıtma, kuyu suyu kullanımı olarak niteleyebiliriz. İlgili yükümlülüklere göre kullanım amacı göz etmeksizin su depoları 6 ayda bir temizlenmelidir.
Fakat kuyu suyu ve tankerle alınan sularda depoların kirlenme süreleri daha kısa zamandadır. Bunun sebebi suyun belirli kriterlere göre depoya ulaşmamış olmasıdır. Kuyu suları depoya herhangi bir arıtma sisteminden geçerek dahi ulaşmış olsa da, beraberinde birçok mikro organizmaları taşır. Taşıma, tankerlerle alınan suları içme ve kullanma olarak ikiye ayırabiliriz. Burada ki büyük tehlike tankerlerin suyu alım ve boşaltımı için kullandıkları su borusudur. Herhangi bir depodan ya da suyun yüklenildiği alandan beraberinde getirdikleri mikro organizmaları ve bakterileri rahatlıkla su deponuza bulaştırabilir.
Önerimiz sağlığınız için şebeke sularında 6 ayda bir, diğer su kullanımlarında 3 ayda bir deponun temizlenmesidir.
Su Deposu Neden Yosun Tutar ?
Su deposu yosun sorununu nasıl çözeriz ? Gelen kirli suyun kombi, ısınma petekleri, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesine zararı var mı ?
Su depolarında zamanla oluşan yosun sorununun birçok nedeni vardır. Bunların başında depoya kirli su girişi, su deposunun uzun zaman kullanılmaması, su deposunda üremiş bakteriler ve güneş ışığına direk maruz kalan su depoları gelir. Yosun en çok plastik ve polietilen su depolarında daha sonra beton depolarda görülen bir problemdir. Yosun problemini depoya atılacak hiçbir kimyasal çözmemektedir. Bu problemin önüne geçebilmek için düzenli aralıklarla su depolarının temizlenmesi ve su depolarının direk güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde konumlandırılması gerekir. Eğer su deposu dışarıda ve direk güneş ışığına maruz kalıyor ise, deponun dış yüzeyinin koyu renkte boyanması da fayda sağlamaktadır.
Temizlenmeyen depolardan gelen suların çamaşır ve bulaşık makinesine zarar vereceği de unutulmamalıdır. Kirli su deposundan gelen su mecburen sistemimizde bulunan dağıtım boru hattına da çamurlu ve tortulu girer. Bu suyun direk maruz kaldığı kombi, petek, çamaşır ve bulaşık makineleri de zarar görebilir. Bu problemin önüne geçebilmek için de düzenli olarak su deposunun temizliğinin yaptırılması gereklidir. Buna Benzer Su Deposu Temizliği Neden Önemlidir Yazımız İçin Hemen Tıklayın